Löydät meidät myös Facebookista!

Pöytyän teatterin nettipäiväkirja

 


NETTIPÄIVÄKIRJA KESÄN 2017 NÄYTELMÄSTÄ KAKSI KITARAA

 

6.5.2017 KAKSI KITARAA

Kaksi kitaraa näytelmä on valmistumassa kovaa vauhtia ja ensi-iltaan on aikaa enää reilu kuukausi. Olemme siirtyneet toukokuun alussa ulos treenaamaan. Siitä se teatterikesän fiilis aina syntyy kun päästään ulos treenaamaan. Tänä vuonna luvassa on loistavia näyttelijäsuorituksia, tanssia, upeita koreografioita, kaunista live musiikkia ja taitavia laulajia. Kannattaa siis ehdottomasti tulla katsomaan meidän huippunäytelmää.

 

-Miia-

 

NETTIPÄIVÄKIRJA KESÄN 2016 NÄYTELMÄSTÄ AINA OON VELJEÄ TOIVONU 

 

2.5.2016 AINA OON VELJEÄ TOIVONU

Tänään näyttelijät pääsivät harjoittelemaan ensimmäistä kertaa biisejä bändin kanssa. Ja olimmekin todella tyytyväisiä treeneihin, sillä laulut sujuivat todella hyvin ja kuulostivat hienoilta. Bändi on myös tänä vuonna taitava ja soitto kuulostaa hyvältä. Musiikin osalta olemmekin jo hyvässä mallissa ja kesällä saattekin sitten kuulla kuinka taitavia laulajia, soittajia ja näyttelijöitä meillä Pöytyän teatterissa onkaan mukana.

 

-Miia-

 

 

14.3.2016 AINA OON VELJEÄ TOIVONU

 

Näytelmä alkaa edistymään huimaa vauhtia ja tänään pääsimmekin menemään läpi näytelmän ensimmäisen puolen kokonaan. Olikin mahtavaa huomata,  kuinka hyvin jo nyt näyttelijät osaavat vuorosanat ja jo pystyvät eläytymään näytelmään ja näyttelemiseen. On meillä mahtavia tyyppejä mukana! Tietenkin tähänkin läpimenoon liittyi pyörimistä, hyörimistä, naurua, repeämisiä jne, mutta se kuuluu asiaan. Tästä tulee niin hyvä ja hauska näytelmä! Odotamme jo innolla, että pääsemme näyttelemään yleisölle ja kuulemaan yleisön ihania naurun pyrähdyksiä.

 

-Miia-

 

17.1.2016 AINA OON VELJEÄ TOIVONU

 

Aina oon veljeä toivonu -musiikkinäytelmän harjoitukset ovat lähteneet vauhdilla käyntiin. Tekstin olemme lukeneet Kyntäjäntuvan yläkerrassa muutaman kerran läpi ja naurua on hauskojen vitsien tiimoilta riittänyt. Myös roolit ovat jaettu ja nyt aloitammekin tutustumisen roolihahmoihin.

Odotamme innolla seuraavia treenejä, että pääsemme liikkeelle ja näyttelemään. Nyt alkaa jo vuorosanojen kova opettelu. Meillä on taas kasassa mahtava porukka ja saamme varmasti hyvän musiikkinäytelmän aikaiseksi. Kyllähän se kesä sieltä jo kovaa vauhtia tekee tuloaan!

 

-Miia-

 

 


NETTIPÄIVÄKIRJA KESÄN 2015 NÄYTELMÄSTÄ TEUVO JA PAPERITAIVAS

 

18.1.2015 TEUVO JA PAPERITAIVAS

 

Teuvo ja paperitaivas näytelmän ensimmäinen harjoituspäivä pidettiin kyntäjäntuvan yläkerrassa, tekstiin tutustuen lukemalla. Samalla myös testailtiin henkilöiden soveltuvuutta roolihahmoihin. Toinenkin harjoituspäivä sujui iloisissa tunnelmissa.

Innolla odotamme seuraavaa harjoitusta jossa annetaan lopulliset roolitukset sekä koko kevään harjoitusaikataulu. Kesäkuun alkuun ei kuitenkaan ole niin tavattoman pitkasti aikaa.

 

-jukkis-

 

11.1.2015 TEUVO JA PAPERITAIVAS

 

Pöytyän teatterin kyntäjäntuvan yläkerta täyttyi innokkaista teatterin harrastajista, vuoden 2015 toiminta on käynnistymässä. Iloinen puheensorina ja nauru täytti kyntäjäntuvan yläkerran vintti huoneet. Oli aika päivittää vuodenvaihteen kuulumiset ja mitä uusi vuosi tuo tullessaan.

 

Ohjaaja Mona ja Eme haastattelivat teatterin tekemisestä kiinnostuneet harrastajat sekä kertoivot mitä ollaan tänä kesänä tekemässä. Haastatteluiden jälkeen palattiin kotiin odottamaan seuraavaa tapaamista viikon päästä.

 

-Jukkis-

 


 

NETTIPÄIVÄKIRJA KESÄN 2014 NÄYTELMÄSTÄ TERTTU

 

11.8.2014 TERTTU

 

Pöytyän teatterin kesän 2014 TERTTU näytelmän näytöskausi on päättynyt, koko työryhmä kiittää teitä kaikki kuluneesta kesästä, yli 3000 kiitosta teille

 

12.6.2014 PÖYTYÄN TEATTERI

 

Surun murtamana ja raskain sydämin joudumme kertomaan, että teatterimme rakastettu jäsen, Ville Koliseva joutui tiistain 10.6. näytöksen jälkeen moottoripyörällään onnettomuuteen ja menehtyi.

Kunnioitamme Villen omaisten toivetta ja jatkamme näytäntökauden loppuun saakka aikataulun mukaisesti.

Villen roolin tekee kesäkuun näytöksissä Arto Kulmala ja  elokuun näytöksissä Tapani Tuohimaa

 

Ville oli meille korvaamaton, rakas ihminen, jonka

menetys tuntuu todella raskaalta.

Villen muistoa kunnioittaen, 

 

Pöytyän teatteri

 

 

4.5.2014 TERTTU

 

Musiikkinäytelmän harjoitukset ovat hyvässä vauhdissa, huhtikuun puolivälin jälkeen ollaan ulkoharjoituksissa saatu tuntumaa kesän näytelmään oikeassa miljöössä. Keväinen reppuniemi tarjoaa ulkoharjoitteluun mukavat puitteet, iltapäivä harjoituksissa aurinko lämmittää mukavasti ja iltaharjoituksissakin saamme nauttia auringon tuomasta ilosta.

Tänään sunnnuntaina ilma vaihteli melkoisesti, välillä aurinko paistoi niin että oli jopa ihan lämmintä, kun taas hetkenpäästä ilma muuttui viileäksi ja ajoittain lumisateiseksi.

Ilman tuomasta vaihtelusta huolimatta tänään vietettiin pitkät harjoitukset yhdessä Bändin kanssa, ensimmäistä kertää tänä keväänä ulkona pidetyt musiikki- ja lauluharjoitukset. Näytelmän lauluille on nyt saatu askelmerkit paikolleen ja aloitetaan näytelmän hionta esitystä varten, kohden kuukauden päästä olevaa ensi-iltaa!

 

Iloinen nauru ja laulu sai sunnuntai päivän tuntumaan kokonaisuudessaan aurinkoiselta!

 

Terttu musiikillisen komedian lippuvaraus on jo hyvässä vauhdissa, voit varata pääsylipun näytöksiimme joko puhelimitse tai sähköpostilla. Varausta helpottamaan Pöytyän teatterin varaustilanne on nyt nähtävissä teatterin etusivulla.

 

-Jukka-

 

18.3.2014 TERTTU

 

Ensimmäinen läpimeno kahlattu onnistuneesti läpi! Wuhuu!

Odotamme innolla siirtymistä raikkaaseen kevätkeliin Reppuniemeen. Ideat lentelevät puolin ja toisin ja harjoituksissa on innostunut tunnelma.

 

Nähdään kesän näytöksissä.

 

13.3.2014 TERTTU

 

Näytelmäharjoitukset ovat olleet käynnissä jo kaksi kuukautta, iloinen nauru harjoituksissa kertoo siitä, että kunnon viihdettä on Reppuniemessä luvassa tulevalle kesälle 2014. Kirjoittelemme tälle sivustolle kuulumisia siitä miten näytelmän tekeminen meillä etenee kevään aikana.

 

Näytösten lippuvarauksien vastaanottaminen on jo alkanut, lippuja voit varata sähköpostilla tai soittamalla meille ma-to klo 18.00 - 19.00 välisenä aikana

 


 

NETTIPÄIVÄKIRJA KESÄN 2013 NÄYTELMÄSTÄ VILLIT VUODET

 

2.6.2013 VILLIT VUODET

Reppuniemen mäessä paistoi aurinko isolla A:lla. Kukaan ei valita. Ei ainakaan viime vuoden työryhmä, joka harjoitteli urheasti sateessa kerta toisensa jälkeen. :) Toukokuu 2012 ei ollut aivan tämän vuoden veroinen.

Bändi ei ollut paikalla sunnuntain harjoituksissa, joten homma vedettiin taustanauhojen avulla. Niistä huolimatta tekemisen meininki kuului jo!

Muutamat vuorosanat unohtuivat ja biiseihinkin haettiin tukea Marialta, mutta näinhän se aina menee. Vielä muutama päivä ennen ensi-iltaa olo on kaoottinen ja epävarma ja sitten yleisön edessä homma toimii.

Näyttelijät imevät sen energian minkä yleisö antaa ja palauttaa sen kerrottuna kymmenellä. Joten rakas katsoja, kun naurattaa, naura ääneen! Kun itkettää, saa niistää ja ulista! Kun joku onnistuu ja sinä viihdyt: taputa, taputa ja taputa! Bravo!

Tämän kesän näytelmää tekee iso joukko innostuneita teatterilaisia, kaikesta päätellen Pöytyän teatterin näyttämöllä nähdään jälleen yksi huikea produktio.

Perjantaina alkavat tositoimet, varaa lippusi nyt heti, että et jää ilman! www.poytyanteatteri.net

Lopuksi vielä muutama vinkki miellyttävän teatterielämyksen takaamiseksi: Hyttyset ovat jo sankoin joukoin liikkeellä, suojaa siis nilkkasi ja käytä karkotteita. (Tuoksuttomia, jos mahdollista). Sadekuuron sattuessa yleisössä ei voi käyttää sateenvarjoa, mutta sadeviitta tai –takki kannattaa varata mukaan. Kahviossamme myydään mm. kahvia, pullaa, makkaraa, makeisia jne. Kolikoilla ja

tasarahalla pääsee nopeammin nauttimaan ostoksistaan. Kännykät pitää sulkea, että äänentoistojärjestelmä ei häiriinny.

Ja sitten vaan täysillä mukaan tunnelmaan!

Nähdään teatterilla,

 

Johanna

 

7.4. 2013 VILLIT VUODET

Pöytyän teatterilaisten kevätsunnuntait kuluvat treenien parissa. Tulevan näytäntökauden ensimmäinen kokonainen läpäri eli läpiveto vedettiin huhtikuun ensimmäisenä sunnuntaina.

Kyntäjäntuvan juhlasalissa oli siis vilskettä ja vipinää, kun kaikki yli 20 näyttelijää oli saapunut paikalle repliikit hallussa ja biisit harjoiteltuna. Tuohon lauseeseen kätkeytyy ehkä hieman vitsiäkin, koska pyhistä lupauksista huolimatta muutamat biisit ja replat opitaan vasta muutamaa viikkoa ennen ensi-iltaa.

Katsojan näkökulmasta homma toimi kuitenkin jo nyt. Irwiniä näyttelevä Teemu Alanen oli opetellut lauluääneensä mielettömän Irwin-soundin. Vexi Salmena nähtävä Tapani Tuohimaa oli omaksunut hienosti Vexin huumorintajun ja uppoutumisen taiteen tekemiseen. Sitä taidetta kun joskus tehtiin vähän ihmissuhteiden kustannuksella ja muuallakin kuin studiolla.

Tulevana kesänä lavalla nähdään paljon uusia kasvoja, mahtavia, lahjakkaita tyyppejä, jotka toivottavasti jäävät pysyvästi Pöytyän teatterin ”kalustoon”.

Kevät on antanut odottaa itseään, ja näyttääkin siltä, että Reppuniemen näyttämölle ei ole mitään asiaa vielä moneen viikkoon. Nurmikenttä ei tämän sade- ja lumimäärän jälkeen kovin nopeasti kuivu.

Joten laitetaanpa peukut pystyyn, että aurinko alkaa näyttäytymään oikein pitkän kaavan mukaan,

muuten koko porukka saa lähteä kohta kurahousuostoksille.

Kohti kesää ja ensi-iltaa: muistakaa varata lippunne ajoissa!

 

Johanna

 

16.2. 2013 VILLIT VUODET

Roolit on nyt jaettu ja harjoitusaikataulu on kasassa. Mustanojan koululla harjoittelivat maanantaina mm. Vexi, Irwin ja Seija. Eipä tiedä muu maailma, että pienen koulun liikuntasalissa on jälleen aluillaan tarina, joka naurattaa, liikuttaa ja vähän itkettääkin.

Lumien sulamista odottavat kaikki. Myös teatterilaiset. Koululla haetaan tuntumaa henkilöihin ja Reppuniemessä päästään sitten todelliseen vauhtiin. Paljon tapahtuu kuitenkin myös taustalla jo nyt.

Maanantain harjoituksessa oli paikalla myös toinen äänimiehistämme, Hannu. Äänimaailma kun muovautuu jo varhain. Ulkoharjoituksissa käytetään jo erilaisia ääniefektejä ja tehostemusiikkia, taustamusiikista puhumattakaan. Myös puvustus ja maskeeraus suunnitellaan kevään aikana. Lavastaja miettii yhdessä ohjaajan kanssa, että miten näyttämönä toimivalle nurmikolle saadaan luotua erilaisia tapahtumapaikkoja.

Hurjaa ajatella, että ensi kuussa mennään ensimmäinen puoli näytelmästä läpi ensimmäistä kertaa yhteen menoon. Samalla kerralla on koko porukalle laulutreenit. Niistä harjoituksista onkin sitten hyvä kertoa seuraavat kuulumiset!

 

Johanna

 

7.2.2013 VILLIT VUODET

Kutakuinkin kuukausi sitten oli tulevan kesän näytelmän työryhmän ensimmäinen tapaaminen.Tänä vuonna etsimme joukkoomme myös uusia ihmisiä ja ilmoitus Auranmaan Viikkolehdessä tuotti myös tulosta. Kyntäjäntuvan yläkertaan ilmestyi parikymmentä uutta naamaa, parinkymmenen vanhan naaman lisäksi. Tunnelma Kyntiksellä oli tiivis, mutta iloinen ja innostunut.

Tulevana kesänä Pöytyän teatteri esittää Vexi Salmen elämään ja musiikkiin perustuvan näytelmän Villit vuodet. Ohjaajana toimii aikaisemien vuosien tapaan loistava Mona Lehtola.

Musiikkinäytelmän tekeminen on Pöytyän teatterilaisille ja ohjaajallemmekin jo tuttua aiemmilta vuosilta, mutta elämässä ja teatterissakin pitää toki mennä eteenpäin. Siksi olemmekin onnellisia ja innostuneita siitä, että joukkomme laulutreenejä vetää tänä vuonna musiikkipedagogi Maria Selinummi. Ohjaustiimiin liittyi myös Emmi Lovén, jonka monet muistavat näyttämön puolelta Pöytyän teatterin näytelmästä Tähdet tähdet. Emmi (tuttavallisemmin Eme) toimii apulaisohjaajana ja huolehtii näytelmän loppusilauksesta alkukesällä, kun Mona puristaa toisenkin näytelmän kasaan Raumalla.

Harjoitukset ovat siis jo täydessä vauhdissa, ja ensi maanantaina käynkin kurkistamassa menoa Mustanojan koululla. Täältä nettipäiväkirjasta näet miten tulevan kesän näytelmä muotoutuu. Kuvien kera tietysti

Mukavaa helmikuun alkua,

 

Johanna

 

14.12.2012 VILLIT VUODET

Kesän 2013 musiikkinäytelmä Villit Vuodet kertoo Vexi Salmen tarinan.

Vexi tapasi toisen ikivihreän legendan vain 5-vuotiaana. Siitä alkoi uskomaton yhteistyö, joka jätti lähtemättömän jäljen Suomen musiikkielämään.

Musiikillisen näytelmän aikana selviää mm. se, miten Hämeenlinnan Rinkelinkadulla tallaavasta pikkujätkästä tuli Goodmanin aisapari ja legenda suomalaisen popmusiikin huipulle? 

Ja kuinka sitten radiosoittokiellossa olleesta yhteiskunnan vihollisesta kasvoi vuosien varrella arvostettu ja palkittu kulttuuripersoona? Se selviää ensi kesänä Reppuniemen näyttämöllä

Pöytyän teatterin pääsylippujen myynti on nyt alkanut, varaa omapaikkasi kesän 2013 musiikkinäytelmään jo nyt!

 

-jukka-

 


 

NETTIPÄIVÄKIRJA KESÄN 2012 NÄYTELMÄSTÄ VAIN ELÄMÄÄ

 

10.6.2012 VAIN ELÄMÄÄ

Pöytyän kesäteatterin kesän 2012 näytelmä on saanut ensi-iltansa ja esitykset jatkuvat nyt kesäkuussa aina juhannus viikolle saakka, toivotamme yleisön lämpimästi tervetulleeksi katsomaan viihdyttävää komediaa VAIN ELÄMÄÄ Pöytyän kesäteatteriin. Heinäkuun vietämme kesälomaa, Elokuun alussa näytännöt jatkuvat!

TERVETULOA VIIHTYMÄÄN !

 

-jukka-

 

10.5.2012 VAIN ELÄMÄÄ

Harjoitukset tältä viikolta saatu pakettiin, tai paketin viereen. Ensimmäiset ulkoharjoitukset niin että kaikki rekvisiitta oli mukana ja menoa harjoituksissa riitti. Eli jos rekvisiitta oli tallessa ja paikallaan niin replat oli hukassa ja sitten taas toisinpäin, että jos rekvisiitta puuttu niin replat saattoivat olla tallessa, no näinhän se joka vuosi alkaa. Toki oli siellä jo paljon sellaisia valmiita juttuja ja sekös viilenevien iltojen tunnelmaa lämmitti.

Kahdet reippaat harjoitukset on tältäviikolta takana, ensiviikon harjoituksia jatketaan taas suurella innostuksella ja mikä mukavinta, ensi-iltaan on aikaa enää alle kuukausi. Jos kelit jatkavat tähän tyliin, niin ensiviikolla harjoitukset jatkuvat mukavasti pipot päässä. Tiukkapipoisesti siis kohti ensiviikkoa.Kerromme ensiviikolla taas uudet ja tuoreet keli ja harjoitustiedot "vain elämää" näytelmäporukalta.

 

HYVÄÄ Äitienpäivää kaikille ÄIDEILLE!

 

-jukka-

 

2.5.2012 VAIN ELÄMÄÄ

Pöytyän kesäteatterin kesän 2012 näytelmän harjoitukset ovat jo pitkällä, talvi on sisätiloissa harjoiteltu ahkerasti. Pitkä talvi on taas taittunut mukavasti kesäteatteri harjoitusten parissa. Harjoituksissa on taas kerran naurettu ja nautittu näytelmän tekemisestä ja voin sanoa että on ollut todella hauskaa.

Vain elämää näytelmä on iloinen komedia musiikilla maustettuna, luvassa on todella hulvatonta menoa koko näytelmän ajan. Kevään aikana on nuo hulvattomat roolihahmot ovat kasvaneet näyttelijöissä ja sen mukana näytelmän hauskuus ja hulvattomuus senkuin paranevat.

Olemme aloittaneet ulkoharjoitukset ja sen myötä näytelmä alkaa päivä päivältä valmistua lopulliseen muottiin meidän upeaan Reppuniemen ulkomuseo alueen näyttämölle.

Toukokuussa kerromme harjoituspäivittäin kuulumiset ja tietenkin meitä voit seurata myös facebook -sivuilla.

 

-jukka-

 


 

NETTIPÄIVÄKIRJA KESÄN 2011 NÄYTELMÄSTÄ MISTÄ RAKKAUS ALKAA

 

27.11.2011 PÖYTYÄN TEATTERI

Pöytyän kesäteatterin kesän 2011 näytelmää kävi seuraamassa 12. näytöksessä liki 5000 katsojaa, kerrassaan upeaa !! Kesän 2011 ohjelmiston jälkeen olemme alkaneet valmistella kesän 2012 ohjelmistoa, ja julkaisu on joulukuun 1. päivänä.

Kohti uusia haasteita ollaan menossa, mukavaa on taas aloittaa ohjelmiston tekeminen ensikesää varten.

 

-jukka-

 

22.5.2011 MISTA RAKKAUS ALKAA

Kevään ulkoharjoitukset ovat jatkuneet jo kuukauden päivät ja näytelmä kasvaa kerta kerran jälkeen kohti kesän esityksiä.

Pääsylippujen ennakkomyynti alkoi viikolla SIWA Pöytyän kaupassa joten pääsylippuja voitte Pöytyältä ostaa nyt kätevästi kauppamatkalla.Kaikkiin näytöksiimme löytyy vielä lippuja, suosittelemme lippujen varaamista etukäteen.

Ensi-iltaa ja esityksiä odotellessa käykää varaamassa lippu kesän näytöksiin.

 

-jukka-

 

2.4.2011 MISTÄ RAKKAUS ALKAA

Mistä rakkaus alkaa näytelmä valmituu pikku hiljaa, viikon aikana olemme kuvanneet kesän mainoksia varten ja siltä työmaalta sitten saatiin valmiiksi kesän 2011 juliste.

Oikein tässä jo odottaa maanantain harjoituksia, katsellaan mitä maanantai tuo tullessaan.

 

-jukka-

 

15.3.2011 MISTÄ RAKKAUS ALKAA

Mistä rakkaus alkaa näytelmän harjoitukset oli eilen illalla täydessä vauhdissa ja ilolla olin seuraamassa miten näytelmä valmistuu pikkuhiljaa. Mukava on huomata miten näyttelijä ryhmästä on pienen ajan kuluessa kasvanut yhtenäinen tiimi, jonka huumori ja vitsit kulkevat näytelmän tapahtumien varjolla.

Hymykuopat saivat useasti loistaa kasvoilla harjoituksia seuratessa, sillä ohjaajamme on yhdessä upeiden näyttelijöidemme kanssa luonut näytelmään tukun rakastettavan ihania roolihenkilöitä.

Onpa taas kerran iloista menoa tämä teatteri harrastus!

 

-jukka-

 

1.2.2011 MISTÄ RAKKAUS ALKAA

Pöytyän kesäteatterin kesän 2011 näytelmän harjoitukset ovat käynnistyneet tammikuussa iloisissa tunnelmissa. Iloinen joukko harrastajateatterilaisiamme on taas koossa ja harjoituksia pidetään tässä talvikaudella kerran viikossa. Ryhmään on taas saatu tukku uusia loistavia harrastajanäyttelijöitä ja sen on upeaa.

Eiliset maanantain harjoitukset nostattivat tunnelmaa kun näyttelijät tulkitsivat tulevan kesän lauluja, kerrassaan mukavaa kuunneltavaa. Odotan taas innolla ensiviikon harjoituksia.

 

-jukka-

 


 

NETTIPÄIVÄKIRJA KESÄN 2010 NÄYTELMÄSTÄ TÄHDET, TÄHDET

 

4.11.2010 KESÄ 2010

Pöytyän kesäteatterin kesän 2010 musiikkinäytelmä Tähdet Tähdet oli menestys tarina. Teatterin yhden kesän katsojaennätys tuplaantui ja valitettavasti kaikille ei pääsylippuja edes riittänyt. Pöytyän teatteri kiittää kaikkia mukana olleita katsojia ja yhteistyökumppaneita kuluneesta kesästä, teitte kesästämme uskomattoman hienon.

Vielä kerran 7000 kiitosta! kesällä 2011 nähdään uuden musiikkinäytelmän ensi-ilta.

 

-jukka

 

27.6.2010 TÄHDET TÄHDET

Tähdet Tähdet musiikkinäytelmän kesäkuun esitykset ovat takana ja elokuun esityksiä odotellaan. Pöytyän kesäteatterin Rauli Badding Somerjoen elämästä kertova Tähdet Tähdet musiikkinäytelmä on saanut ennätyksellisen suosion jopa niin, että kaikki halukkaat eivät saaneet lippuja kesäkuun näytöksiin.

Ennätyksellisen suosion siivittämämä vietämme heinäkuun ansaittua kesälomaa ja jatkamme esityksiä elokuussa. Toivotamme kaikille oikein mukavaa heinäkuuta, niin ja muistakaa tehdä varaus elokuun näytöksiin!

 

-Jukka-

 

12.6.2010 TÄHDET TÄHDET

Tähdet Tähdet näytelmä on nyt saanut ensi-iltansa ja musiikki näytelmä on valmiina teitä varten.

TERVETULOA!

 

24.5.2010 TÄHDET TÄHDET

Reilut kaksiviikkoa näytelmän ensi-iltaan, harjoitukset täydessä vauhdissa aivan kuten ne on olleet koko talven ajan. Vierailu harjoituksissa saa aina hymyn huulille, kun seuraa mahtavan porukan toimintaa harjoitukissa. Näytelmä elää ja kasvaa päivä päivältä kohti tuota odotettua ensi-ilta päivää. Näyttämölle on rakentunu myös mukavan näköinen Ämyrin lava ja tuolla lavalla nuo tähdet alkavat loistaa päivä päivältä kirkkaammin.

Sateesta ja jopa pikkuisen viileästä illasta huolimatta jään seuraamaan harjoituksia mielenkiinnolla. Toivotaan että kahden viikon aikana saadaan myös takaisin nuo mukavat lämpimät kesäpäivät jotka nyt tuntuvat hetkeksi karanneen pois.

Kesäkuun 11. päivää odotellessa voitte varata oman paikan kesän Tähdet Tähdet musiikkinäytelmään arksin Pöytyän Teatterin lippuvarauksesta numerosta 0407190301 klo 15.30 - 18.00 välisenä aikana tai voitte käydä ostamassa liput ennakkoon SIWA Pöytyän Lähikaupasta.

Ensi-iltaa odotellessa toivotan mukavaa alkavaa kesää kaikille ja tervetuloa katsomaam TÄHDET TÄHDET musiikkinäytelmää.

 

-jukka-

 

22.3.2010 TÄHDET TÄHDET

Ämyrin lavalla Daalia! Lavakansa innoissaan, minkähänlaisen vastaanoton saa uusi paikallinen bändi? Oliskohan fan club hyvä idea? Rafe miettii sittiksen kera elämän suuria kysymyksiä, ja saakin loistavia ideoita:) Bäde paralla ei ihan niin hyvin suju, sittis ei riitä...

Maha tulee kyllä kipeäksi tästä nauramisesta:) nauretaan näytelmää ja niitä ihania komelluksia joita harjoitellessa tulee. erittäin hyvää nauruterapiaa arjen keskelle. 

Joskus on kyllä töiden jälkeen sellanen olo, ettei jaksais harjotuksiin mennä. Mut aina on kannattanu, harjoituksista lähtee hyväntuulisena ja paljon nauraneena. Uni tulee silloin hyvin:)

Lähdenkin tästä seuraaviin harjoituksiin katsomaan mitä tänään puuhaillaan!

 

-Masa-

 

15.2.2010 TÄHDET TÄHDET

Eka puoliskon läpi meno, melkein kaikki paikalla. Osan on sairaus kaatanut petiiin, mut show must go on. Bändi treeneissä kysellään, et soitetaaks me vai eiks me soiteta? Vastausta ei kuluu, toivotaan että vastaus saadaan vielä myöhemmin. Entä ehtolaiskurssilla, kuinka ruotsin kieli sujuu?

Paljon kysymyksiä, paljon tapahtumia, paljon tunteita ja upeita lauluja. Paljon on tehty töitä ja paljon tullaan tekemään, upeassa sakissa sitä on ilo tehdä.

 Ja nyt sitä kevät aurinkoa odottamaan!

 

-Masa-

 

1.2.2010 TÄHDET TÄHDET

I got stuck!

Bändi on perustettu, mikähän nimeksi? Kuka laulaa? Siis täh! Tunnelmasta toiseen....Tunnelma todellakin vaihtuu itkusta nauruun. Välilla on ihan kananlihalla laulusta ja välillä rupee jalka vipattaan ihan itsestään:)

Suo siellä, vetelä täällä! Siis juu... Mopot pörisee ja akut lentää ja juttu. Jos lentää näytelmässsä juttu, niin muutenkin. Aina vaan kun harjotuksessa tulee tauko, alkaa välitön puheen sorina ja nauruakin erittäin usein. On ihanaa kun aina jonkun kanssa on jotain puhuttavaa/päivitettävää.

 

-Masa-

 

25.1.2010 TÄHDET TÄHDET

Lämmittelyllä aloitettiin! Ja palloja lensi, auts! Jokohan olis lämmitelty:), no hyvähän se on näillä pakkasilla lämmitellä kun oon niin kylmä et jo ajatuksestakin jäätyy.

Nyt päästiin lavalle tosi hommiin. Koulunpekiltä aloitettiin, uusi ruotsinmaikka saapuu ja saa pojilla leuat valahtaan.Ska vi börjä?

Me ollaan jo aloitettu ja taas hyvällä vauhdilla,osalla oli jo kohtauksien sanat hallussa. On tää niin "ihkuu" taas olla rakkaan harrastuksen parissa, ja saada lisää kavereita.

Meille on näet tullu uusia kasvoja näyttämölle. Ja voin jo ekan näkemän perusteella sanoa että poskiin tulee kramppeja:)

Kuulumisiin

 

-Masa-

 

10.1.2010 TÄHDET, TÄHDET

Teatterin joululoma on vietetty, ja nautittu oikeista mukavista talvisista päivistä. Huomenna maanantaina 11.1.2010 aloitetaan Tähdet Tähdet musikaalin harjoitukset, ja ensi-iltaan on aikaa enää tasan viisikuukautta tuosta hetkestä. Onpa kerrassaan mukavaa kun kesänäytelmän harjoitukset alkavat. Kirjoittelemme tänne päiväkirjaan kevään mittaan kuulumisia harjoituksista.

 

-jukka-

 

28.11.2009 TÄHDET, TÄHDET

Kesän 2010 Tähdet Tähdet musikaalin lauluharjoitukset ovat jatkuneet kolmeiltaa viikossa tahtiin. Seuraavassa vaiheessa tuossa Tammikuussa 2010 siirrytään varsinaiseen näytelmätekstin harjoitteluun. Joulukuun aikana julkistamme kesän 2010 musikaalin mainosjulisteen, joten tarkkaile nettisujamme, sillä täällähän se ensimmäisenä julkaistaan.

 

-jukka-

 

7.9.2009 TÄHDET, TÄHDET

Pöytyän teatterin kesän 2010 näytelmä on valittu. Kesällä 2010 esitetään musiikkinäytelmä Tähdet Tähdet Rauli "Badding" Somerjoen elämästä 1947- 1987. Voit seurata näytelmän valmistumista päiväkirjasta. Seuraavat harjoitukset lokakuussa 25.10.2009 sitten kun palataan talviaikaan.

 

-jukka-

 


 

NETTIPÄIVÄKIRJA KESÄN 2009 NÄYTELMÄSTÄ VILTTIKETJU

 

9.8.2009 VILTTIKETJU

Yönäytöstä pukkaa, yönäytöstä pukkaa. Eli kesää on jo vierähtäny niin paljon että me pöytyän teatterissa valmistellaan kohta yönäytöksiä.

Luit oikein, yönäytöksiä, niitä on tänä vuonna kaksi kappaletta. Ensin perjantaina 14.8. ja heti perään lauantaina15.päivä.

Harjoitukset meillä on pari päivää ennen, mukavaa kun näkee taas kaikki ja toisaalta taas haikeeta kun sit on pitkä ero edessä.

No mut kuiteski, kaikki siis joukolla katsomaan tunnelmallista yönäytöstä jotka ovat siis PERJANTAINA 14.8. KLO 21.00 ja LAUANTAINA 15.8. KLO 21.00!!

Yönäytökseen!

 

-Masa-

 

17.5.2009 VILTTIKETJU

Aurinko paistaa ja lämpötila hellii meitä harrastajia. Olemme saaneet roolivaatetusta päällemme ja lavasteet alkavat valmistua, kiitos ahkerien työmiestemme. Eilen todistin kuinka he käsivoimin nostivat ison pylvään suureen kuoppaan jonka olivat kaivaneet. Ei voinut muuta kuin ihailla vierestä järjestelmällistä työtä ja miehistä lihasvoimaa :)

Niin siis harjoituksiin jotka ahkerasti jatkuvat tiuhaan tahtiin, ensi- iltaan alle kolmeviikkoa, nyt siis tulee se vaihe kun tuntuu asuvansa reppuniemessä.

Näytelmästä löytyy herkyyttä, siis hieman rakkautta ja pusujakin, toimintaa ja sitä herskyvää huumoria. Välillä nauretaan näytelmää ja välillä niitä ihania "mokia" joita sillon tällöin tulla tupsahtaa.

Nauru tekeekin työn lomassa hyvää, jaksaa taas pikälle sen voimalla.

Äänentoistoa ja musiikkia odotellessa

 

-Masa-

 

 

7.5.2009 VILTTIKETJU

Tuulta ,tuulta, ei niin mukavaa, mutta selvittiin.

harjoitukset jatkuivat siitä mihin viimeksi jäätiin. Kärsivällisesti tankattiin kohtauksia uudelleen ja uudelleen.

Paljon on jo valmiita kohtauksia, jotkut vaativat vielä vähän "hiontaa".

Näyttämöltä: Välilanssissa pidetään avajaisia iloisissa tunnelmissa ja kunnan herrat luulevat taas kerran keksineensä keinon lopetaa koko touhun. Välilanssilaisten hymystä päätellen herrat ovat taas kerran hakoteillä. Pikkuhiljaa alkaa selvitä kuinka kaikkien käy.

Seuraavia harjoituksia kohti

 

-Masa-

 

3.5.2009 VILTTIKETJU

Vappu oli ja meni, jotenkin on siitä toivottu:)

Oli ihanaa tulla taas harjoituksiin kun aurinko paistoi ja oli niin lämmin ettei toppatakkia tarvittu.

Ja kohta on toivottavasti niin lämmin että voidaan laittaa roolivaatteet päälle. Niitä on puvustajamme ahkerasti miettiny ja hakenut. Puvustaja on ensin puheissa ohjaajan kanssa hänen näkemyksistään, sitten hän etsii vaatteita meidän hienosta puvustamosta. Seuraavaksi alkaa sovitus, löytyykö sopiva koko ja onko asu roolihenkilön näköinen. Vielä viiilataan viimeiseen asti asustusta hatuilla, käsilaukuilla, kenkillä ja koruilla. Kun saadaan puvustus valmiiksi, aletaan tekemään maskeja. Mut se on sitten taas uusi juttu:)

Kohti ensi-iltaa!

 

-Masa-

 

VILTTIKETJU 26.4.2009

Ulkona vihdoinkin! Maasto ei ole vielä ihan kuivunut, mutta varovasti kuljetaan. Tuuli hieman häiritsee äänen kulkua, muuten ei mitään valittamista. Aurinko paistaa ja lämpötila on mahtava.

Nyt saadaan näytelmä oikeaan osoitteeseen ja suuren näyttämön mittasuhteet rupeaa hahmottumaan. Sitä saakin miettiä mihin näyttelijä menee, että hän pääsee taas oikeasta kohtaa takaisin ja oikeaan aikaan. Ja missä kohtaus tapahtuu, kuinka laajalti ja mitä tarpeistoa tarvitaan.

 Aina se näytelmä vähän muokkaantuu kun tilanteet vaihtuu, ensin tämä ulos tulo ja kun lavasteet valmistuu tulee taas pieni muutos. Tässä ei montaa viikkoa ole ensi-iltaan ja niihin vikkoihin mahtuu paljon kaikkea. Saadaan rooliasut, meikit, lavatus ja tietenkin ne mikit poskeen. Kun saadaan meidän mahtavat äänimiehet paikalle ei tuulikaan enää haittaa kuuluvuutta.

Tätä kaikkea odottaen

 

-Masa-

 

8.4.2009 VILTTIKETJU

Välilanssisssa siivotaan ja suunnitellaan tulevaa. Ohjaakin suunnittelee tulevaa ja haluaisi meidän pääsevän jo ulos harjoittelemaan. Nyt täytyy toivoa että ilmat pysyy kuivina ja aurinko paistaa, sillä rinteessä on vielä aika märkää. Ja täytyy muistaa, että ei laita talvitakkia vielä piiloon, sillä sitä tarvitaan taas kun pääsemme ulos. Mutta se haaveilusta, näyttämöllä tuntuu taas kerran tapahtuvan. Vanhaa rakkautta tuntuu olevan ilmassa, kunnan herrat ei tiedä menisikö hyvin vai huonosti, niin nopeasti tilanteet muuttuvat. Ja se raha, sen perässä ne kunnanherrat taitavat juosta.

Tästä on hyvä lähteä pääsiäislomalle, joten oikein hyvää pääsiäistä!

Ensiviikkoon

 

-Masa-

 

6.4.2009 VILTTIKETJU

Harjoituksia jatkettiin siitä mihin jäätiin. Kohtauksia harjoitellaan uudelleen ja uudelleen, niin kauan kun ohjaaja on tyytyväinen tulokseen. Vaikka tässä on vielä aikaa muuttaa ja varmaan muuttuukin.

Ja niitä "kadoksissa" olleita roolihahmojakin rupee löytymään. Huomaa kuinka se roolihahmon löytäminen helpottaa näyttämöllä oloa. Ohjaajan kanssa hetaan sitä hahmoa, millanen hän on, millainen kehon kieli henkilöllä on. Tänä vuonna osa joutuukin tutkimaan roolihahmoaan kun saa 25 vuotiaana näytellä 75vuotiasta. Kaikkea teatterissa saa näytellä, omasta iästä ja koosta huolimatta.

Oli taas kerran mukava seurata harjoituksia ja sitä kuin hyvia meidän harrastaja näyttelijät on. Näytellään kohtausta, ohjaaja laittaa poikki ja antaa uusia ohjeita ja sitten alusta.Ohjeet sisäistetään heti ja muutos on nähtävissä. Vaikka ollaankin harrastajateatteri, me otetaan harrastus tosissaan ja tehdään töitä sen eteen.

Ja se yhdessä olo, jouduin olemaan yhdet harjoitukset pois ja kyllä harmitti.

Onneksi vain yhden kerran, ettei tule pahoja vierotusoireita:) siis ensi keskiviikkoon jolloin pääsen taas seuraamaan mitä se vilttikeju taas keksii:)

Ulospääsyä odotellessa

 

-Masa-

 

23.3.2009 VILTTIKETJU

Kohtauksia mentiin sieltä täältä, uusia ja jo harjoiteltua. Uutena kohtauksena alettiin työstämään loppukohtausta. Ja ei se niin kovin helppoa ollutkaan, reploja poistettiin ja lisättiin ja lopuksi sovittiin että hiotaan niitä repliikkejä vielä. Eihän se aina mene niin kuin käsikirjoituksessa:)

Mutta kivaa meillä oli taas kerran, ja minäkin pääsin lavalle paikkariks, siis paikkasin poissa olijaa. On tosi mukavaa kun tässä harrastuksessa voi tehdä kaiken näköistä, muutakin kuin näytellä.

Esimerkiksi minä olen näytellyt, maskeerannut, auttanut puvustajaa, myynyt makkaraa ja kahvia, mukana hallituksessa.... Lista on siis pitkä, mitä kaikkea teatteri harrastus voi sisältää? Lavastus on vielä jäänyt väliin, ensi kesänä siis lavastus talkoisiin:) Yksitoikkoista ei vielä ole ollut, eikä varmasti tulekaan.

Onnellinen harrastaja

 

-Masa-

 

19.3.2009 VILTTIKETJU

Aluksi lämmittely, kuten aina. Tällä kertaa minä jouduin/sain pitää pienen jumppatuokion:) Ja ei sitten yhtään jumppaliikettä tullut mieleen:) No onneksi siitä selvittiin ja saatiin kropat lämpimäksi. Ja sitten näyttämölle jossa taas kerran vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Välilanssi vastaan kunnanhallitus. Kuinka käy? pelastuuko välilanssi? Antaako kunnanhallitus periksi? Paljon kysymyksiä joihin vastauksen saa tulemalla Pöytyän teatteriin, siis meille:) katso kohdasta esitys ajat.

Niin nythän me ollaan jo lisätty harjoitus päiviä, nähdään nyt kaks kertaa viikossa. Ja tästä ne sitten vaan pikkuhiljaa lisääntyy mitä lähemmäs päästään ensi-iltaa. Toukokuun lopussa melkein asutaan reppuniemessä, mut eipä tuo niin haittaa kun paikka on aivan mahtava.

Nyt ei auta kun toivoa oikein aurinkoista kevättä:)

 

-Masa-

 

16.3.2009 VILTTIKETJU

Ulkona sataa Räntää on oikea koiran ilma, jos ilmaa sellaiseksi voi sanoa. Tuo kurja räntäsateen tuoma fiilis katoaa tosi nopeasti, kun saapuu seuraamaan Pöytyän teatterin harjoituksia.

Harjoituksissa meno jatkuu vauhdikkaana.Iloinen nauru täyttää koulun liikuntasalin koko illan ajan. Hauska nähdä että teatterin harrastajilla on todella mukavaa näytelmää tehdessää.

Torstain harjoituksia odotellessa......"milloinkas ne harjoitukset olikaan?" :)

 

-Jukka-

 

2.3.2009 VILTTIKETJU

"Mummot" ja "vaarit" ovat saapuneet näyttämölle ja heti pääsivät vauhtiin. He ovat saaneet tarpeeksi ja ryhtyvät toimiin parantaakseen elinolojansa. Nämä vanhukset kunneivat ole mitään vaivaisia dementtiasta kärsiviä, ainakaan kaikki :), vaan oman arvonsa tuntevia . Taas saadaan kunnan virkamiehiin vauhtia!

Harjoituksia on mukava seurata, eikä tylsää ole ollut kertaakaan. Mukana ollaan ihan satalasissa, kaikki! Ja niin pitääkin olla että syntyy loistavaa teatteria.

Ensikertaan

 

-Masa-

 

23.2.2009 VILTTIKETJU

On tosi mukavaa palata taas loman jälkeen harjoituksiin:) Ja kyllä sen huomaa, replat on hallussa ja näyttämöllä syntyy tosi hyvää "tavaraa".

Tänään harjoituksissa on mukana kunnan virkamimiehiä. Kunnanjohtaja vaikuttaa todella kireeltä ja agressiiviselta, taitaa olla kunnalla paljon paineita.Ja ne kunnan "pikkuvirkamiehet", eivät tiedä pitäiskö kunnanjohtajaa pelätä vai mielistellä. mitenköhän mahtaa kunnan ja sen virkamiesten käydä?

Odotan jo seuraavia harjoituksia, mitä mahtaa tapahtua........

 

-Masa-

 

2.2.2009 VILTTIKETJU

Kuukausi vaihtui ja siirryttiin lukuharjoituksista tosi hommiin, eli näyttämön puolelle! Ja VAU! Täällähän osataan jo vuorosanoja ulkoa! Ja ohjaajallamme riittää virtaa ja ideoita.

Katsellessa harjoituksia tulee mietittyä kaikenlaista, vaikka sitä kuinka monta näitä teatteri vuosia on oikein jo tullut. Yhdeksäs vuosi alkoi yhtä mielenkiintoisena kuin kaikki edelliset. Vaikka sama harjoitus kaava ja aikataulu pitää, uusi näytelmä, vuosittain tulevat uudet näyttelijät, välillä vaihtuva ohjaaja tuovat mielenkiintoa joka vuoteen. Ja kaikki ne ystävät jotka on saanut, saavat pysymään harrastuksen parissa. Syitä löytyisi vaikka kuinka paljon miksi harrastus on niin rakas:)

Mutta palataampas taas välillä päivän harjoituksiin. Naurua riittää vaikka muille jakaa ja puheen sorina on mahtavaa. Ja syntymässä on aivan mahtavia hahmoja! On tää niin kivaa:)

Ensikertaan

 

-Masa-

 

30.1.2009 KYLVÄJÄ PATSAS PALKINTO

Pöytyän kunta palkitsi Pöytyän Harrastajateatteriyhdistyksen Yrjö Liipolan kylväjä patsaalla 30.1.2009

Pöytyän Harrastajateatteriyhdistys sai tunnustuksen positiivisesta työstä Pöytyän tunnetuksi tekemisessä maakunnallisesti ja valtakunnallisesti.Kylväjä patsas kuvaa hyvin sitä positiivisuutta jota teatteri kylvää katsojille näytelmästä ja Pöytyästä.

 

-jukka-

 

26.1.2009 VILTTIKETJU

Lukuharjoitukset! ohjaajan kanssa syvennyttiin tekstiin ja keskusteltiin roolihahmoista.

Seuraavat harjoitukset 2.2.2009. 

 

-jukka-

 

19.1.2009 VILTTIKETJU

Lukuharjoitukset! Näyttelijät lukivat rooleja ja ohjaaja kuulosteli roolien sopivuutta. Ne osuivat niin hyvin kohdilleen että roolit on jaettu. Seuraava "komennus" ohjaajalta olikin ruveta opettelemaan rooleja. Eli tästä se kova puurtaminen sitten alkoi, ensi-illassa saadaan sitten nauttia hauskasta komediasta.

Ensi-ilta on muuten 5.6. klo 19.00!

Seuraavat harjoitukset ma 26.1.

Niitä odotellessa

 

-Masa-

 

12.1.2009 VILTTIKETJU

Kevään 2009 harjoitukset on aloitettu 12.1.2009 ohjaajamme Mona Lehtolan johdolla. Komedian VILTTIKETJU tekeminen jatkuu 19.1.2009

 

 Vilttiketju 2009, kuva Mauri OlinVilttiketju 2009, kuva Mauri Olin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuva: 12.2008 VILTTIKETJU

 

-jukka-